T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
0216 419 26 34
Belgegeçer
0216 419 25 40
WEB
https://sultanbeylikaihl.meb.k12.tr
Adres
Mehmet Akif Mah. Fatih Bulvarı, Yusuf İslam Sok. No 13 Sultanbeyli / İstanbul
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmektir.
Başarılar
Öğretmen :95
Öğrenci :1375
Derslik :53
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :9000
Revir:1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler
09:00 - 16:00
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
KADIKÖY´DEN 18-K, ÜSKÜDAR´DAN 18-Ü/11-ÜS, UZUNÇAYIR METROBÜS´TEN 18-A/18-M, ALTUNİZADE METROBÜS´TEN 18-S, KARTAL´DAN 132A/132C/132Z, PENDİK´TEN 132V/132P OTOBÜSLERİ İLE OKULUMUZA ULAŞIM SAĞLANABİLMEKTEDİR.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Sultanbeyli İlçesinin merkezinde bulunmaktadır. Okulumuz üst yanyolda İtfaiye ve AK Parti binalarının hemen yanındadır. Okulumuza toplu taşıma araçları ile gelirken "Merkez Durağı"ında inerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDEDİR.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
840
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır